Lastbilsolycka blockerade morgontrafiken

En tysk lastbil som körde av E 6 i höjd med avfarten Vellinge Norra orsakade i går morse långa köer under flera timmar i morgontrafiken. Föraren är misstänkt för rattfylleri.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2007
Under flera timmar på fredagsmorgonen pågick arbetet med att transportera bort lastbilen, släpet och dess innehåll som låg utspritt på vägen. Olyckan skapade långa köer i norrgående riktning på E 6 vid avfarten Vellinge Norra. @08 Bildbyline:BILD: TOMAS LEPRINCE.
Under flera timmar på fredagsmorgonen pågick arbetet med att transportera bort lastbilen, släpet och dess innehåll som låg utspritt på vägen. Olyckan skapade långa köer i norrgående riktning på E 6 vid avfarten Vellinge Norra. @08 Bildbyline:BILD: TOMAS LEPRINCE.Foto: 

Det var strax före klockan fem på fredagsmorgonen som en tyskregistrerad lastbil körde i diket längs E 6.

Enligt chaufförens egna uppgifter inträffade olyckan efter att släpet börja röra sig i sidled. Släpet drogs in i mitträcken och bröts loss och hamnade över körbanan. Lastbilen körde samtidigt ned i diket.

Chauffören skadades inte vid olyckan men misstänks för rattfylleri. Lastbilen hade tidigare på morgonen anlänt till hamnen i Trelleborg och var på väg norrut längs E 6 när olyckan inträffade.

Släpet som bröts loss från lastbilen hamnade över ett av körfälten och blockerade delvis den passerande trafiken.

Innehållet i släpet spreds på vägbanan och orsakade problem för förbipasserande trafikanter. I samband med bärgningen av de bägge fordonen fick hela vägen stängas och trafiken leddes om på andra vägar förbi olycksplatsen.

Chauffören som körde lastbilen som välte vid Vellinge var inte ensam om att vara misstänkt för rattfylleri. Under fredagsmorgonen ertappade Skånepolisen fyra lastbilschauffören som misstänks ha kört rattfulla på skånska vägar.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.