Annons

Lastbilschaufför häktad för rattfylla

Trelleborg • Publicerad 22 november 2005

När den tyske lastbilschauffören skulle köra ombord på färjan strax efter kockan två natten till i söndags hamnade han i en kontroll och fick blåsa. Det blev utslag och blodprov togs. Sedan togs ett till.

Det första blodprovet som togs strax före klockan tre visade 1,74 promille. Drygt en timme senare togs ett nytt blodprov som visade 1,52 promille. Båda proven ligger en bra bit över gränsen för grovt rattfylleri som ligger på 1,0 promille.

Annons

Att mannen hade ett sjunkande promilletal kan tyda på att han haft ännu högre promille tidigare och trots det kört sin lastbil till Trelleborgs färjeläge.

Den tyske chauffören häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt rattfylleri. Häktning är det vanliga när det är personer som är bosatta utomlands för annars skulle de försvinna ur landet innan det är dags för rättegång.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons