Annons

Låst läge för Videomix

I torsdags togs tre Videomix-butiker ut i strejk. Butiken i Trelleborg har ännu inte berörts av konflikten med Handels.
Trelleborg • Publicerad 14 september 2007
Konflikten mellan Videomix och Handelsanställdas förbund har ännu inte berört Trelleborgs butik. Bild: Claes Nyberg
Konflikten mellan Videomix och Handelsanställdas förbund har ännu inte berört Trelleborgs butik. Bild: Claes NybergFoto: 

– Jag har försökt föra en dialog för att komma igång med en förhandling. Men Handels säger enbart att antingen säger vi ja till hela kollektivavtalet eller nej. Det är allt eller inget för dem. Det kallar jag inte en förhandling, säger Kent Olsson, Videomix ägare.

I torsdags inleddes strejk på tre butiker i Skåne: Kristianstad, Landskrona och Falkenberg.

Annons

– Vi har tagit ut de butiker i strejk där vi har flest medlemmar, säger Merja Tunrid, ombudsman på Handels avdelning 1 i Malmö.

Det finns för tillfället inga planer på att ta ut medlemmar i Trelleborgs Videomix-butik i strejk. Men ingenting tyder heller på att konflikten är på gång att lösas. Den stora stötestenen är ob-tillägget som Videomix inte betalar ut i dag.

– Det finns ingen lag om ob-tillägg. Vi har ett bonussystem i stället som gynnar de butiker som klarar sig bra, menar Kent Olsson.

– Vi tycker att en så pass stor kedja som Videomix borde ha ett bättre avtal. Det handlar ju om trygghet för deras anställda, säger Merja Tunrid.

Kent Olsson säger att han kan tänka sig stora delar av kollektivavtalet, men inte hela.

– För övrigt tycker jag att det finns ett bra klimat i dag. Jag har jobbat mycket för att kunna hålla en öppen dialog med mina anställda. Och jag känner ett stort stöd från dem nu, säger han.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons