Annons

Läsplattor nytt alternativ i skolan

Kanske får eleverna i Trelleborg läsplattor i stället för bärbara datorer.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2011
Läsplatta i skolan.
Läsplatta i skolan.Foto: 

Bildningsnämndens arbetsutskott var nyligen på ett seminarium i Malmö där en amerikansk expert berättade hur läsplattor kan användas i pedagogisk verksamhet. Efter seminariet bestämde arbetsutskottet sig för att titta närmare på möjligheten att använda läsplattor istället för bärbara datorer i skolan.

– Vi kände att vi inte bara kunde gå vidare utan att titta på den möjligheten också, säger bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä (M).

Annons

Nämnden skulle egentligen fatta beslut om att dra igång projektet med bärbara datorer till alla elever vid onsdagens möte. Men nu sköt nämnden upp beslutet till februari, och under tiden ska förvaltningen utreda vilket av bärbara datorer och läsplattor som är den bästa lösningen.

Projektet med datorer eller läsplattor till alla elever har redan börjat i liten skala, och finns i dag på samhälls- och ekonomiprogrammen på Söderslättsgymnasiet. 2012-2014 är det tänkt att Liljeborgsskolan ska bli pilotprojekt, all personal och elever på skolan ska då ha fått datorer eller läsplattor.

Ifall pilotprojektet faller väl ut är målsättningen att förse alla elever på högstadieskolor och gymnasiet med tekniken.

Karin Ohlsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons