Annons

Läsglädjen stor på Smygeskolan

Ronja, Madicken och Nils Holgersson är favoriter hos barnen i årskurs fyra på Smygeskolan. I en utställning på Trelleborgs bibliotek visas elevernas affischer med bilder och texter om de populära figurerna.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2007
Bland Smygeskolans elever årkurs 4 är Astrid Lindgren den populäraste författaren. Bild:Tomas Nyberg
Bland Smygeskolans elever årkurs 4 är Astrid Lindgren den populäraste författaren. Bild:Tomas NybergFoto: 

Eleverna har under våren läst böcker av svenska barnboksförfattare. Barnen skrev sedan recensioner av böckerna och fakta om författarna samt gjorde bildcollage med stöd av lärarna Tina Skaneby och Ingrid Lindström.

Mest lästa författaren var Astrid Lindgren. Fyra fina affischer förärades hon.

Annons

Bibliotekarien Eva Westlin på Trelleborgs bibliotek såg alla de färdiggjorda planscherna under ett bokbussbesök på Smygeskolan:

– När jag kom dit tyckte jag att det var så fint att jag sa att de borde hänga på biblioteket i Trelleborg.

Idag hänger verken uppe på biblioteket och finns att beskåda hela sommaren.

Ludwig Jonsson om Pippi Långstrumps tillkomst: "1941 var Astrids dotter sjuk och hon ville att Astrid skulle berätta om Pippi Långstrump. Astrid började berätta om en konstig flicka. Hon fick berätta om Pippi i flera år!!!!!!!"

Emelie Andersson om Selma Lagerlöf: "Alla hennes böcker är lästa utanför Sveriges gränser. Selma är Sveriges mest älskade författare."

Liam Öjvindsson läste Allas vår Madicken: "Jag tyckte boken var rolig och bra. Jag rekommenderar den till alla som tycker om roliga böcker."

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons