Annons

Lasarettets sjukskrivningar undersöks

Sjukskrivningarna för personalen på Trelleborgs lasarett ökar. Delårsrapporten för perioden januari-april visar en ökning med 0,7 sjukdagar per anställd.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2003

Företagshälsovården och försäkringskassan har tillsammans med verksamhetscheferna diskuterat vad man kan göra för att vända trenden. - Vi vill fånga upp våra medarbetare på ett tidigare stadium. I dag ligger vi ganska exakt på genomsnittet för Region Skåne, men det vill vi ändra på, förklarar Carina Wirth, personalansvarig på lasarettet. Skillnaden mellan kvinnor och män är stor. De kvinnliga anställda har i genomsnitt 8,2 sjukdagar om året, medan männen bara har 3,3 sjukdagar. - Jag tror man måste titta på åldersfördelningen där. Mitt intryck är att genomsnittsåldern är högre bland våra kvinnliga anställda, säger Carina Wirth.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons