Annons

Lasarettets kostnader ökar snabbt

Region Skånes gigantiska underskott slår igenom I Trelleborg. Kostnaderna får inte öka med mer än 3,4 procent, men tre månader in på det nya året är ökningstakten 12 procent.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2002

Förhandlingarna om vårdavtal med de olika sjukhusen har dragit ut på tiden så att när snart en tredjedel av året har gått så finns fortfarande inga färdiga avtal. Region Skåne fattar beslut om pengarna först om en månad. Skälet till att kostnaderna ökar snabbt i Trelleborg är att en del vakanta tjänster har besatts. Därmed ökar lönekostnaderna. Dessutom ökar användningen av bemanningsföretag eftersom det är så svårt att rekrytera läkare och sjuksköterskor. I maj ska lasarettet leverera sin första prognos för årets resultat. Risken är stor att sparkraven kommer samtidigt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons