Annons

Lasarettet utsatt för datorstölder

Trelleborgs lasarett utsattes i helgen för den tredje datorstölden på lika många veckor. En man promenerade helt enkelt ut med en av röntgenavdelningens datorer under armen.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2003

Incidenten, som inträffade vid 13-tiden i lördags, bevittnades av en patient, som inte visste huruvida mannen hade rätt att bete sig som han gjorde eller inte. Datorn i fråga förvarades i ett olåst personalrum. Enligt lasarettets försörjningschef Bo Andersson är det tredje gången på tre veckor som en dator stjäls från huset. De två tidigare gångerna, på anestesiavdelningen respektive sterilcentralen, har det dock skett genom inbrott nattetid. - Vi har försökt göra en del förstärkningar av inbrottsskyddet, bland annat i form av fysiska hinder för att ta sig in, kommenterar Bo Andersson. Vi säkrar också datorerna med speciella datorlås, men just den här senaste maskinen var typiskt nog inte säkrad. - Vissa fönsterrutor är också bytta till laminerat glas, som skyddas av en folie som gör att det hänger samman även om man ger sig på det med rätt så tunga verktyg. Försörjningsenheten håller för närvarande på och går igenom säkerheten för det nya lasarettet, som ska vara mer inbrottssäkert.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons