Annons

Lasarettet ska få fler att fimpa

Trelleborgs lasarett kan numera kalla sig för ett hälsofrämjande sjukhus. Personalen ska motiveras att vara i god kondition och leva sunt.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2003

Och dessutom få fler att fimpa. Utmärkelsen och titeln som hälsofrämjare delas ut av WHO, FN:s världshälsorganisation. Därmed är sjukhuset i Trelleborg det 23:e i Sverige som numera får kalla sig Health Promotion Hospital. Kravet för att lasarettet ska få ingå i det världsomspännande projektet fram till 2007 är att man bedriver olika projekt för att främja hälsan - både bland de egna medarbetarna och bland kommuninvånarna. 2007 avgörs nämligen om Trelleborgs lasarett ska få fortsätta kalla sig hälsofrämjande. - Vi jobbar aktivt för att vår personal ska må bra. Hälsan kan hela tiden förbättras om vi får fler att sluta röka. Detsamma gäller kommuninvånarna, säger Annika Thunander, som är projektsekreterare på Trelleborgs lasarett. Parallellt med sluta-röka projektet driver sjuksköterskan Margareth Svensson en grupp som riktar sig till kvinnor som drabbats av någon kranskärlssjukdom. Dessutom har lasarettet startat en föräldragrupp, kopplad till BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons