Annons

Lasarettet minst 18 miljoner back

Pengarna inom sjukvården räcker inte till. Prognosen pekar på att Trelleborgs lasarett kommer att gå minst 18 miljoner kronor back i år. Och det beror på att sjukvårdens beställare-utföraresystem inte fungerar.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2002

Det hjälper inte upp ekonomin för Trelleborgs lasarett att producera mer vård, för då ökar kostnaderna. Kostnaderna är verkliga men det är inte intäkterna. - Kostnadstaket är absolut, säger Göran Ingvarsson, ekonomichef på Trelleborgs lasarett. Det är bättre för oss att minska på mängden vård eftersom vi då håller nere kostnaderna. Då kan vi också acceptera att intäkterna minskar. Verksamhetskostnaderna på lasarettet har ökat 14 procent jämfört med samma period i fjor. Personalkostnaderna har ökat elva procent. Det är långt över de mål som Region Skåne satte upp för årets verksamhet. Drygt 18 miljoner är i samma storleksordning som vad det kostar att driva en vårdavdelning i ett år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons