Annons

Lasarettet drabbat av vinterkräksjuka

Trots att det är mitt i sommaren har Trelleborgs lasarett drabbats av vinterkräksjuka. En avdelning är stängd för nyintag av patienter. Troligen har man drabbats av calicivirus, populärt kallat vinterkräksjuka.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2008
Lasarettet i Trelleborg har drabbats av vinterkräksjuka. Kvinnan på bilden har inget direkt samband med artikeln. Arkivbild: Scanpix
Lasarettet i Trelleborg har drabbats av vinterkräksjuka. Kvinnan på bilden har inget direkt samband med artikeln. Arkivbild: ScanpixFoto: 

- Det är inte roligt att det här händer, säger Fredrik Fexner, sjukhuschef på Trelleborgs lasarett.

Hittills har bara en avdelning på lasarettet drabbats av smittan. Det är avdelning 12 som nu tvingats stänga intaget av nya patienter.

Annons

Sjukdomen har ännu inte drabbat så många och på sjukhuset gör man allt för att hålla nere antalet smittade.

- Ett par patienter och ett par ur personalen har insjuknat hittills, säger Fredrik Fexner.

Lasarettet tar till försiktighetsmått för att smittan inte ska spridas vidare. Förutom att stänga avdelningen för nya patienter gör man allt för att personalen inte ska drabbas av viruset och föra sjukdomen vidare.

- Personalen som arbetar på avdelningen är extra noga med hygienen, säger Fredrik Fexner.

Det är heller inte lämpligt med besök på avdelningen under tiden som sjukdomen finns där.

Trots namnet vinterkräksjukan förekommer sjukdomen vid alla tider på året, men som namnet antyder är den som mest aktiv mellan november och april.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons