Annons

Larv och grodor i Beddingestrand

Ingemar och Inger Quist i Beddingestrand undrar över några nya djur som valt att bosätta sig sig i deras trädgårdsdamm. Det handlar dels om en stor larv som med sin snabel sakta äter sig igenom bladen på en skunkkalla i dammen, dels om två gröna grodor som funnit ett hem i dammen.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2003
Bild:CLAES NYBERG
Bild:CLAES NYBERGFoto: 

- Tidigare har det ibland dykt upp en grön groda, men nu när de är två får man ju förhoppningar om tillökning också, säger Ingemar Quist. Bild:CLAES NYBERG Intresserad av djur och natur har Ingemar Quist försökt att få reda på vilken larv och vilka grodor det rör sig om genom att slå i diverse böcker, men hittills inte lyckats artbestämma djuren i dammen. Nu hoppas han att Trelleborgs Allehandas läsare ska kunna hjälpa till och identifiera djuren. - Larven tror jag är någon form av svärmare, kanske en videsvärmare, säger han. Men säker är jag inte.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons