Annons

Lars Yngve mötte Nils-Ude-läsare

Paret från Höllviken verkade oförstående till Lars Yngves försök att sälja en ljudbok med berättelser om karaktären Nils-Ude tillsammans med låtar inspelade av bland andra Neneh Cherry och Olle Ljungström.
Trelleborg • Publicerad 10 december 2013
Författaren och journalisten Lars Yngve stod på Söderslätts bok och papper i går för att sälja och signera ljudboken om Nils-Ude på Österlendialekt. Peter Siljing och Carmen Lutze lät sig däremot inte övertalas.
Författaren och journalisten Lars Yngve stod på Söderslätts bok och papper i går för att sälja och signera ljudboken om Nils-Ude på Österlendialekt. Peter Siljing och Carmen Lutze lät sig däremot inte övertalas.Foto: Foto: Tomas Nyberg

– Är det verkligen en riktig LP? undrade Peter Siljing när han tittade på det kvadratiska pappersfodralet.

– Det är klart att det är, tror du att det är en mp3? kontrade Lars Yngve medan han berättade om både Kalvdans och hur det kommer sig att Peps Persson är med på skivan.

Annons

Lars Yngve var sedan tidigare inbokad för en föreläsning på biblioteket i Trelleborg. Och det var innan den som han passade på att besöka bokhandeln för att sälja och signera sina böcker.

För Inger Fridh är Nils-Ude välkänd. Hon har läst den andra boken, grämer sig lite att hon missade att köpa den första och längtar nu efter mer.

– När kommer du med nästa bok? sade hon och tittade uppfordrande på Lars Yngve som gav ett hoppfullt svar.

– Jag har skrivit ungefär tre fjärdedelar så den är inte riktigt färdig. Men den ska bli 400 sidor lång, konstaterade han.

Nästa stopp i signeringsturnén gör han redan i morgon.

– Jag ska till Stureplan. Vi kan ju inte utesluta Stockholm från Nils-Ude.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons