Annons

Lars-Peter Larsson flyttade hemifrån

För Lars-Peter Larsson har skiftet mellan högstadiet och gymnasiet inneburit att han flyttat hemifrån. Nu bor han på internatet i Bollerup.
– Det var ovant första veckan men nu är det kul, säger han.
Trelleborg • Publicerad 12 november 2010
Foto: 
Under första året på Naturbruksgymnasiet får Lars-Peter Larsson testa de olika inriktningarna. Nästa år ska han välja lantbruksinriktningen. Han hoppas då på att få praktik på ett jordbruk. ”Efter gymnasiet har jag tänkt läsa vidare till lantmästare”, säger Lars-Peter Larsson.
Under första året på Naturbruksgymnasiet får Lars-Peter Larsson testa de olika inriktningarna. Nästa år ska han välja lantbruksinriktningen. Han hoppas då på att få praktik på ett jordbruk. ”Efter gymnasiet har jag tänkt läsa vidare till lantmästare”, säger Lars-Peter Larsson.Foto: 
Foto: 

Lars-Peter Larsson valde mellan Naturbruksgymnasiet i Bollerup och Skurups lantbruksskola när det var dags att välja gymnasieprogram. Det blev Bollerup som hamnade högst på listan och idag läser han naturprogrammet på skolan.

– Jag flyttade hit på söndagen och sedan började skolan på måndagen, berättar han.

Annons

Eleverna som är inkvarterade på internatet får fem mål mat om dagen i skolmatsalen.

– Men man har ju fått lära sig hur tvättmaskinen fungerar och sådant.

En del av eleverna åker hem till sina föräldrar varje helg, men eftersom vissa elever kommer från orter så långt bort som 70 mil från Bollerup är det är aldrig helt tomt på skolan. Lars-Peter stannar vissa helger men ibland åker han hem till föräldrarna och lillebror Lars-Philip Larsson, som nu går i åttonde klass på Väståkra.

Ytterligare två killar från Väståkraskolan började i Bollerup men Lars-Peter har fått många nya kompisar.

– Det är en bättre gemenskap med kompisarna här. Det är skitkul. Jag har kvar vissa av kompisarna hemifrån, fast det blir ju lätt att man kommer bort ifrån dem när man inte bor där.

Nästa år får Lars-Peter välja inriktning och ha praktik ute på en arbetsplats. Förhoppningen är att han ska hamna på ett jordbruk eftersom han planerar att läsa vidare till lantmästare efter studenten.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons