Annons

Rök från lastbil var ånga – ”Helt odramatiskt”

Vid 20.30-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten till Trelleborgs hamn med anledning av att någon sett rök från en lastbil med farligt gods. Men det visade sig vara ofarlig ånga. ”Det var helt odramatiskt”, säger räddningstjänstens yttre befäl Torbjörn Weber.
Trelleborg • Publicerad 22 september 2020

Lastbilen ställdes på hamnens akutplatta som ska användas vid misstänkta läckage av farligt gods. Men enligt Torbjörn Weber hade det slutat komma ånga när den ställdes där och räddningstjänsten kunde lämna platsen redan efter en kort stund.

– Den innehöll någon form av vätska som ska ha en temperatur på över 100 grader. Vi har överlämnat det till hamnen som får kolla upp vad som gäller innan de låt den köra vidare, säger Torbjörn Weber.

Lastbilen flyttades till den så kallade akutplattan som ska användas när det finns risk för kemutsläpp.
Lastbilen flyttades till den så kallade akutplattan som ska användas när det finns risk för kemutsläpp.Foto: Tomas Nyberg
Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons