Annons

Kraftig brand i villa - en person förd till sjukhus

På onsdagseftermiddagen utbröt en kraftig brand i en villa i Höllviken. En person fick föras till sjukhus, och släckningsarbetet pågick i flera timmar.
Höllviken • Publicerad 6 maj 2020
Räddningstjänsten bekämpar en brand i en villa på Skogsviksvägen i Höllviken.
Räddningstjänsten bekämpar en brand i en villa på Skogsviksvägen i Höllviken.Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan ett på onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en villabrand på Skogsviksvägen i Höllviken. I villan bor det två personer, och en av dem behövde föras till sjukhus med ambulans.

– Båda stod utanför fastigheten när vi kom till platsen, och hade inga uppenbara brandskador, säger Patric Nilsson, befäl på räddningstjänsten.

Annons

Brandmännen försökte så länge det var möjligt att bekämpa branden inifrån, men de blev senare tvungna att backa ut ur fastigheten och jobba mot elden utifrån istället.

Vid 16-tiden brann det inte längre med öppna lågor, och räddningstjänsten bedömde då att man hade elden under kontroll.

Räddningstjänsten i Höllviken fick uppbackning av stationerna i Vellinge och Hyllie för att släcka branden. Det skickades även utryckningsfordon från Trelleborg, men på vägen till Höllviken fick de besked om att de inte skulle behövas och kunde därför vända om mot Trelleborg igen.

Inget brott misstänks i samband med branden, men polisen kommer att utföra en teknisk brandutredning när brandmassorna har svalnat.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons