Annons

Larm om skottlossning misstänks ha varit smällare

Under måndagsnatten larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Trelleborg. Men nu misstänker man att det rörde sig om smällare, så kallade bangers.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax innan klockan tre på tisdagsmorgonen som polisen fick in uppgifter om en skottlossning på Ripagatan i Trelleborg.

– På platsen påträffades inget som tydde på någon skottlossning. Vi tog in en person känd av oss som bröt mot knivlagen, säger förundersökningsledaren Anders Oxelbrand.

Annons

Tidigare på kvällen hade det hörts smällar vid Stadsparken, och en polispatrull kontrollerade två pojkar som sprang från platsen.

– En av dem hade en banger på sig. Han misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger Anders Oxelbrand.

Enligt polisen är det troligt att det är bangers, som inte är ovanliga vid fotbollsmatcher, som folk har hört under kvällen.

– De låter rätt mycket som pistolskott, så det är lätt att missta dem för skjutvapen, säger Anders Oxelbrand.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons