Annons

Lärarna hoppas på tydligare system

Lärarna hoppas att ett nytt system ska göra att de blir tydligare mot eleverna.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2011
Björn Falkland.
Björn Falkland.Foto: Tomas Nyberg
Madelene Carlström.
Madelene Carlström.Foto: Tomas Nyberg
Katrin Gränsbo.
Katrin Gränsbo.Foto: Tomas Nyberg
Sofie Westergården.
Sofie Westergården.Foto: Tomas Nyberg

Vi frågade några lärare vad de tror om det nya betygssystemet.

Madelene Carlström, lärare i idrott och tyska:

Annons

– Det känns bra, även om Skolverket varit sena med sin information. Betygskraven, som är viktiga när vi ska bedöma, var det sista som kom. Förhoppningsvis blir det positivt med fler olika steg.

Katrin Gränsbo, lärare i SO:

– Kunskapskraven är klarare nu. Tidigare fanns det bara för lägstanivån G men nu finns kraven även för de högre betygen nedskrivna. Det är bra.

Björn Falkland, lärare i idrott:

– Det är på tiden att vi får ett nytt. I det gamla var avståndet mellan betygen för stort. Det är bättre i det nya, men fortfarande saknar jag en nivå där även de som kämpar men inte når upp till godkänt kan få poäng. Så var det med 1-5-systemet.

Sofie Westergården, lärare i franska och engelska:

– Det blir tydligare. Det har varit för stor skillnad mellan två olika elever som båda har G. Jag har själv försökt att inte använda plus och minus i mina bedömningar, men det är klart att jag gjort det i samtal med eleverna. Nu behövs inte det.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons