Annons

Lärarfack vill ge 15 miljoner till skolan

Öronmärk minst 15,7 miljoner kronor till skolan nästa år. Det kravet ställer Maria Rönn, ordförande i Lärarförbundet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2009

Trelleborg. Det är apropå måndagens budgetförhandlingar i kommunfullmäktige som kravet ställs. Maria Rönn skriver i ett mail till TA att minst hälften av de extra statsbidrag på 31 miljoner kronor som kommunen får nästa år borde gå till skolans verksamhet. "Allt annat vore dumsnålt eftersom uteblivna satsningar nu kostar desto mer i framtiden" skriver Rönn.

Även två fackförbundskollegor till Maria Rönn skriver till TA och kräver satsningar i skolan. Vice ordförande Tomas Sörensson skriver att Trelleborg ligger dåligt till i undersökningen om Sveriges bästa skolkommun, särskilt när det gäller lärartätheten. Marie Lill, som också är vice ordförande, skriver att det nu är viktigare än någonsin att satsa på skolan. "Genom besparingar som drabbar barn och elever i dag riskerar vi att få betydligt högre kostnader i form av utanförskap, sämre kunskaper och sämre internationell konkurrenskraft".

I alliansens budgetförslag slopas skolnämndens sparbeting för 2010 på 5,7 miljoner kronor. Dessutom skjuter man till fem miljoner kronor som ska användas familjecentraler, nattis och skolhälsovård. Socialdemokraterna föreslår i sin alternativa budget också att sparbetinget försvinner, och vill utöver det ge skolnämnden 3,7 miljoner kronor, främst till förskolan.

Olof Broddesson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons