Annons

Lärare sade upp sig efter misstankar om sexbrott

En lärare på en skola i Trelleborgs kommun är misstänkt för sexbrott mot flera barn. Efter att läraren varslats om avsked har han nu sagt upp sig själv.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Efter att bildningsförvaltningen gjort en polisanmälan mot läraren greps han av polisen på skärtorsdagen. På påskafton begärdes han häktad, men släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingen.

– Tingsrätten ansåg inte att det fanns skäl för en häktning, säger Anders Carlsson, chef för kriminalenheten i Malmö.

Annons

Anders Carlsson är förtegen om utredningen, som fortsätter trots tingsrättens beslut i häktningsfrågan.

– Det jag kan säga är att en utredning pågår där vi förhör ett antal barn. Men jag kan inte säga vad som framkommit i förhören, säger Anders Carlsson som inte heller vill berätta åldern på de som kan ha varit utsatta.

– Det är barn, mer detaljer kan jag inte ge, säger Anders Carlsson.

Ärendet är belagt med förundersökningssekretess.

– De här ärendena väcker så oerhört mycket känslor hos föräldrar och lärare. Ja, alla egentligen, menar Anders Carlsson.

Bildningsförvaltningens chef Barbro Melander säger att läraren först stängdes av från sitt arbete och senare varslades om avsked. Läraren valde då att säga upp sig.

Att tingsrätten inte ansåg att det fanns skäl för häktning är inget som har påverkat förvaltningens beslut i frågan om varslet.

– Vi gjorde polisanmälan utifrån de uppgifter som kom till oss. Sedan har vi också utifrån vår profession gjort en bedömning och kommit fram till att det fanns en grund för varsel om avsked, säger Barbro Melander.

Även förvaltningen är mycket knapphändig med information i ärendet.

– Vår uppgift i det här läget är att se till att verksamheten flyter på och att det blir så bra som möjligt för eleverna på skolan, säger Barbro Melander.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons