Annons

Lärare lärde sig livräddning

Applåderna var många när ett femtontal lärare från Centralskolan på tisdagsförmiddagen passade på att utnyttja höstlovet åt att lära sig livräddning i vatten.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG - Visst är det roligt, men inte helt lätt, konstaterade de samstämmigt när de plaskade runt i bassängen och försökte komma underfund med hur man tar sig till botten, nästan fyra meter ner. - Dyk ner, vänd upp rumpan och ta några rejäla simtag, uppmanade badvärden Ann-Sofie Danielsson. Fritidspedagogen Kent Jönsson var först ut med att klara av att få upp dockan från botten. - Jag har aldrig varit så djupt nere förut, konstaterade han med en stor suck. Det sprängde i öronen. Eftersom han ofta går och badar med barn har han länge känt ett behov att att läsa sig livräddning i vatten. - Jag har tjatat på olika chefer om detta i tretton år, berättade han. Äntligen har jag fått chansen, det är bra. När lärarna kommit underfund med vilken teknik som ska till för att få upp någon från botten tog nya övningar vis. Två och två fick de bogsera varandra från kant till kant innan det var dags att lära sig hur man får upp någon på kanten. Skratten var många och övningen övergick stundtals till grupparbete, men till slut var alla på land. Och vid liv. Text: Nilla Andersson

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons