Annons

Lärare fick politiker att så frön för het valfråga

Trelleborgs kommun snålar när det gäller resurser till skolan. Det menar Lärarförbundet som manifesterade för mer pengar till skolan i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2014
Planterade idéer. Flera representanter för Lärarförbundet i Trelleborg hade samlats utanför Parken där fullmäktige i går hade sammanträde. Nils Gunnar Snygg (S) var en av dem som fick chilifrön att plantera.
Planterade idéer. Flera representanter för Lärarförbundet i Trelleborg hade samlats utanför Parken där fullmäktige i går hade sammanträde. Nils Gunnar Snygg (S) var en av dem som fick chilifrön att plantera.Foto: Foto: Jenny Isaksson

– Vi gör detta för att man är igång med budgetdiskussioner nu och vi tycker att man behöver satsa mer pengar på skolan, säger Sofie Paxer, ordförande i Lärarförbundet i Trelleborg.

Det var representanter från den lokala styrelsen som manifesterade genom att försöka få politiker på väg in på mötet att så ett frö i en hink.

Annons

– De får så ett frö för valets hetaste fråga. Det är chilifrön, förklarar Sofie Paxer.

Hon upplever att politikerna brukar lyssna på Lärarförbundet och att det brukar bli bra diskussioner. Men att det sedan inte händer så mycket mer.

–Det vi saknar är handling, säger Sofie Paxer som nu önskar se lite valbudskap från de lokala politikerna för skolan.

Lärarförbundet har själva valt ut tre punkter som de ser som de viktigaste för att som de menar komma till rätta med skolans problem och lärarkrisen: Höjda lärarlöner, mer tid för lärarna till eleverna och att mer stöd åt dem som behöver.

–Vi har en stark stundande lärarkris. Det är redan nu svårt att få folk till de tjänster som ligger ute, säger Maria Hansson, ledamot i styrelsen och förskollärare.

Hon tycker att kommunen borde göra mer för att komma högre upp i den rankning som Lärarförbundet gör varje år där man utser Årets skolkommun.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons