Annons

Lappar bakom brutal dörr

Även små matbutiker måste ha anslagstavlor. Även om det blir en liten tavla bakom en dörr som smäller annonsörerna i huvudet.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2006
Anslagstavlan på Coop vid Söderslättshallen är dåligt placerad men lockar ändå folk. Bild: Tomas Nyberg
Anslagstavlan på Coop vid Söderslättshallen är dåligt placerad men lockar ändå folk. Bild: Tomas NybergFoto: 

På Coop vid Söderslättshallen i Trelleborg får man leta om man vill hitta en anslagstavla. Men hittar en gör man. Bakom ytterdörren sitter en liten tavla som är full med stora lappar.

"Gillar du musik? Kom till Gasverket!" skriken en lapp ut. "Vill du hyra min hopphäst?" frågar en annan. Hästägaren heter Sara och har precis hittat någon som vill hyra hennes häst.

Annons

– Jag ska ta busskörkort i vår och kommer inte ha tid att sköta om min häst under tiden, förklarar hon när Allehanda ringer numret på lappen.

Hon har haft lappen uppe i flera månader och höll på att ge upp hoppet. Men så hörde någon plötsligt av sig.

– Nu kommer någon att ta hand om min Mandy. Det känns skönt, men samtidigt vemodigt, säger hon.

Anslagstavlans placering är inte ultimat. De som vill läsa på tavlan får dörren i ryggen hela tiden eftersom den öppnas automatiskt när kunder kliver in i butiken.

– Den sitter lite dumt. Men vi vill inte tillåta att folk sätter upp saker på fönsterna vid dörren. Vi måste kunna hålla uppsikt av säkerhetsskäl, säger butikschef Gjorge Cavdarovski.

Han rensar tavlan ibland och läser då och då vad folk sätter upp.

– Jag tycker att det är trevligt med till exempel hantverkare som vill sälja sina tjänster. Och folk som vill sälja massa olika saker. En anslagstavla är som en antikbutik. Det är lätt att fynda.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons