Annons

Lantbruk i Trelleborg får stora stöd

Trelleborg • Publicerad 22 december 2004

Tre jordbruksföretag i Trelleborg ligger bland de 100 som får mest pengar från EU den 3 januari. Då ska nära 6,5 miljarder kronor i arealersättning och djurbidrag. De tre Trelleborgsföretagen är Stora Markie Drifts AB i Anderslöv, Jordberga Gård AB i Klagstorp samt Lilla Markie gård i Anderslöv.

Totalt är nästan hälften av jordbruksföretagen på listan från Skåne och sex av dem är från Söderslätt. Förutom de tre Trelleborgsföretagen ligger Näsbyholms Fideikommiss AB i Skurup, Skabersjö gods AB i Svedala och Dybäcks gård i Skivarp på listan som toppas av Svalöf Weibull AB för sista gången. Det företaget har sålt av en stor del av jordbruksmarken.

Stora Markie ligger på åttonde plats på listan med ett sammanlagt bidrag på nästan 2,7 miljoner kronor. Jordberga ligger på nionde med drygt 2,6 miljoner och Lilla Markie på 92: a plats med drygt 1,3 miljoner kronor.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons