Annons

Länsstyrelsen stoppar bred Pergo-last

Länsstyrelsen stoppar omedelbart all trafik med 280 centimeter bred last från Pergos fabrik till Europalagret på Hedvägens förlängning i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2003

Tekniska nämnden gav i december dispens för trafiken, men efter att Vägverket överklagat dispensen sätter länsstyrelsen nu omedelbart stopp för transporterna, eftersom beslutet troligen blir att säga nej till dispensen. - Tekniska nämndens argument för att ge dispens var att det skulle innebära färre fordon på Västra Ringvägen, förbi bland annat Bäckaskolan, säger Staffan Stål, gatuchef i Trelleborg. Enligt Staffan Stål innebär beslutet att stoppa transporterna med bred last att det blir fler fordon som kör mellan Pergos fabrik och Europalagret. Frågan om Pergo ska få köra med bred last mellan fabriken och lagret i Trelleborg har stötts och blötts länge. I den senaste omgången ansökte Pergo om dispens från bestämmelserna om bred last under år 2003 och i december i fjor tog tekniska nämnden beslut om dispensen. Vägverket överklagade emellertid nämndens beslut till länsstyrelsen och krävde dessutom omedelbart stopp för transporterna, så kallad inhibition, tills slutligt beslut om dispensen fattas. Och länsstyrelsen gå alltså helt på Vägverkets linje och beslutar om omedelbart stopp, med "hänsyn till att det är sannolikt att länsstyrelsen kommer att undanröja tekniska nämndens beslut". Senare fattar länsstyrelsen slutligt beslut i ärendet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons