Annons

Länsstyrelsen säger nej till Smygetoa

Länsstyrelsen säger nej till begäran från Kommunal teknik att få sätta upp toabodar i Smygehamn på samma plats om i fjor.
Trelleborg • Publicerad 7 mars 2003

Länsstyrelsen anser att strandskyddet väger tyngre än turisternas behov och ger ingen dispens för toabodarna. - Jag har pratat med länsstyrelsen, säger Staffan Stål på Kommunal teknik i Trelleborg. Eftersom verksamhetsrådet i Smygehamn och vi tyckte att det fungerade bra i fjor bad jag länsstyrelsen om hjälp med placeringen av toabodarna. Ett problem är att i stort sett hela området mellan väg 9 och stranden är strandskyddat. - Men en möjlighet kan vara att placera toabodarna på tomten till den stuga som kommunen äger i Smygehamns hamn, säger Staffan Stål. Det kan vara lättare om de står på en redan bebyggd fastighet. Däremot verkar det som om kommunen tvingas ta bort den gång och den asfalterade plan som anlagts mellan parkeringen på gräsmattan och själva hamnområdet. På planet stod toabodarna placerade i fjor. - Det verkar som om vi måste plocka bort det, säger Staffan Stål. Länsstyrelsen kräver att de asfalterade ytorna är borta före sommaren i år och att det blir grönyta där igen. En annan aspekt som länsstyrelsen tar upp i sitt beslut är att toabodarna stod placerade inom ett fornlämningsområde, vilket kräver ytterligare dispenser. Samtidigt som länsstyrelsens negativa besked om toabodarna kommer skriver Smygebygdens gille till kommunen och kräver en lösning på toaproblemen vid Köpmansmagasinet. I brevet kräver Smygebygdens gille med ett 30-tal namnunderskrifter att "Trelleborgs kommun måste ta tag i problemet med toaletter vid Magasinet med det snaraste".

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons