Annons

Länsstyrelsen säger nej till lägre hastighet i Alstad

Trelleborg • Publicerad 14 mars 2005

Länsstyrelsen säger nej till att sänka hastigheten från 70 till 50 kilometer i timmen på en sträcka på väg 101 vid Alstad.

Det framgår av ett beslut som fattats efter att några boende begärt att hastigheten skulle sänkas.

Annons

De boende har begärt att begränsningen till 50 kilometer i timmen skulle gälla västerut fram till vägen mot Minnesberg samtidigt som 30-gränsen också skulle utökas västerut.

De föreslår även att 30 ska gälla alla dagar och att gatubelysningen ska kompletteras. Vägverket avstyrker en sänkning av hastigheten.

Den nuvarande gränsen är väl anpassad till de rådande förhållandena, anser Vägverket. När det gäller 30-gränsen är det kommunen som beslutar om det. Länsstyrelsen skickar därför de boendes klagan i den frågan vidare till kommunen. Efter ett besök på platsen menar dock länsstyrelsen att det inte finns skäl att sänka hastigheten från 70 kilometer i timmen till 50 på den sträcka som de boende föreslår.

Vägen är sju meter bred och har god sikt, enligt länsstyrelsen, som anser att en hastighetsbegränsning måste vara motiverad för att trafikanterna ska respektera den. Här finns inga motiv att sänka gränsen.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons