Annons

Länsstyrelsen gör en u-sväng om hästgårdar

När grannar överklagade bygglovet för tio radhus med hästgård i Beddingestrand fick de gehör hos länsstyrelsen för sitt krav på omedelbart stopp, inhibition, i maj i fjor. Nu upphäver dock länsstyrelsen det beslutet och avslår överklagandet.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2009

BEDDINGESTRAND. Det var i februari i fjor som byggnadsnämnden i Trelleborg gav bygglov för tio radhus med tillhörande stall, garage och kontor för de boende. Syftet är att erbjuda hästintresserade en chans att ha häst utan att köpa en hel hästgård.

Några grannar överklagade emellertid bygglovet och menade att fastigheten inte är tillräckligt stor för planerna och att radhusen inte passar in i miljön. Djurproduktionen på en av grannfastigheterna passar illa ihop med så många boende, anser grannarna som även menar att trafikfrågor gör bygget olämpligt.

Länsstyrelsen lyssnade på grannarna och beslutade om omedelbart stopp av bygget. Men när man nu gått igenom ärendet i sin helhet blir slutsatsen att det inte finns någon grund att säga nej till bygglovet och stoppa bygget.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons