Annons

Länsstyrelsen ger klartecken till bygge av rättspsyk

Det finns ingen anledning att inte bygga ett rättspsykiatriskt centrum i Mellanköpinge. Det menar länsstyrelsen som avslår alla överklaganden av detaljplanen.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2013

De som överklagat kommunfullmäktiges beslut att anta detaljplanen för området oroar sig för att rättspsyk ska föra med sig ett antal oönskade konsekvenser. De som klagar oroar sig bland annat för att bli störda, för att intagna ska rymma, för att det ska bli mer trafik i området och för att värdet på deras fastigheter ska sjunka. Dessutom är man kritisk till att värdefull jordbruksmark exploateras.

Håller inte

Annons

Länsstyrelsen anser inte att något av argumenten håller för att upphäva detaljplanen. Vad gäller jordbruksmarken menar länsstyrelsen att det är upp till kommunen att avgöra hur mycket jordbruksmark som ska exploateras.

Eventuella störningar som kan uppkomma är inte en fråga för detaljplanen utan något som bör regleras under bygglovsprocessen, menar länsstyrelsen som inte heller är orolig för de närboendes säkerhet. Det är en fråga som kan lösas i samband med bygget, hävdar man.

Vad gäller trafikmängden så menar länsstyrelsen att cirka 150 trafikrörelser om dygnet knappast påverkar grannarna nämnvärt.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons