Annons

Länsstyrelse-ja till bybestämmelser

Länsstyrelsen menar att områdesbestämmelserna för sex byar i Trelleborgs kommun inte strider mot de intressen som länsstyrelsen ska bevaka.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2002

Däremot har länsstyrelsen en del synpunkter på förslaget till bestämmelser. Bland annat efterlyser länsstyrelsen en bättre motivering till hur gränserna kring områdena i byarna som omfattas av bestämmelserna dragits. En anledning till att länsstyrelsen ifrågasätter gränsdragningarna är att förslaget om marklov för att fälla träd bara kan gälla i områden som är till för bebyggelse eller där det krävs skydds- eller säkerhetsområde. Länsstyrelsen menar därför att om gränserna för områdena behålls bör marklovsbestämmelserna ändras. Dessutom anser länsstyrelsen att bestämmelsen om att så kallad grönstruktur inte får förvanskas bör tas bort eller formuleras om. Bestämmelsen måste kompletteras med skyldighet att söka marklov för att den ska ha någon rättslig verkan, enligt länsstyrelsen. Ett annat skäl är att bestämmelsen är oklart formulerad, anser länsstyrelsen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons