Annons

Länsrätten avvisar rivning av värn

Roland Jonsson, som bor vid Snipgränd i Trelleborg, får nej även i länsrätten på sin begäran att få riva ett värn i närheten av bostaden.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2003

Länsrätten menar att värnet är av kulturhistoriskt värde och därför bör bevaras. Byggnadsnämnden har, enligt länsrätten, gjort rätt som vägrat rivningslov. Enligt Roland Jonsson är värnet en fara för barn som leker på det och han har erbjudit sig att själv stå för rivningskostnaderna. Men först byggnadsnämnden och därefter länsstyrelsen och nu länsrätten avslår hans begäran att få riva värnet. Det gamla värnet hör till Per Albin-linjen från andra världskrigets dagar. Enligt Regionmuseet har linjen som helhet ett stort kulturhistoriskt värde och museet anser att så många värn som möjligt bör få stå kvar. Endast i undantagsfall bör ett värn rivas, menar museet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons