Annons

Långvarig strid om vindmölla slut

Trelleborg • Publicerad 1 juni 2006

Vindkraftverket ska följa de riktvärden för buller som Naturvårdsverket fastställt och får inte skugga bostadshus mer än åtta timmar om året. Därmed har miljödomstolen i Växjö avgjort en strid om ett gårdsverk i Hammarlöv.

Miljönämnden beslöt först att inte ge tillstånd till verket trots att fastighetsägaren redan fått bygglov. Han överklagade miljönämndens beslut till länsstyrelsen som stödde överklagandet. Då överklagade miljönämnden till miljödomstolen.

Annons

Miljönämnden yrkade i första hand på att vindkraftverket inte skulle få byggas och i andra hand att miljödomstolen skulle besluta om bullerbegränsningar och gränser för hur mycket näraliggande hus får skuggas av verket. Två bostadshus berörs, ett som står tomt och ett som fastighetsägaren bor i.

Fastighetsägaren accepterade miljönämndens andrahandskrav och därmed får verket byggas.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons