Långöppet på Valen efter nyår

Efter nyår blir det långöppet på Valen varje lördag, men ännu inget söndagsöppet. Handeln väntar på vilka butiker som ska in i det centralt belägna köpcentrumet.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2005

– Köpmännen vill först avvakta att inflyttningen av de nya butikerna som ska in på Valen ligger närmare i tiden, säger Gert Rosenquist, centrumledare på Valens köpcentrum.

Det handlar sammanlagt om nästan 20 nya butiker som kan få plats på Coops gamla utrymme liksom på Göfabs före detta butik i källaren.

Att det har dragit ut på tiden med besked om nya butiker beror enligt Gert Rosenquist på förhandlingar som inte gått att föra i hamn.

– Det handlar om att Coop fortfarande har hyreskontraktet på lokalerna och att förhandlingarna mellan Coop och hyresvärden ännu inte kommit till avslut, säger Gert Rosenquist.

Bland annat i samband med att Åhléns ska öppna sitt varuhus i Trelleborgs centrum har Valens köpmän diskuterat eventuellt söndagsöppet.

– Beslutet blev dock att avvakta med söndagsöppet, säger Gert Rosenquist. Efter nyår blir det dock i stället längre öppethållande på lördagarna.

De gamla långlördagarna försvinner och butikerna på Valen håller öppet till 16 varje lördag i stället.

– När de nya butikernas öppnande närmar sig så ska det dock bli söndagsöppet även på Valen, säger Gert Rosenquist.

Under julhandeln blir det som vanligt betydligt generösare öppettider på Valen, liksom tidigare år.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.