Annons

Långdragen patentstrid fortsätter för Pergo

Patentstriden mellan Pergo och Välinge Aluminium AB fortsätter. Ärendet går nu vidare i en appellationsdomstol i USA och beslut därifrån kan väntas inom ett år.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2002

Striden gäller en klickfog till golvsystem som Välinge anser sig ha patent på, vilket Pergo bestrider. I mars i år fastställde USA:s International Trade Commission ett preliminärt beslut som innebär att Pergo får importera till och sälja en licenstillverkad fog i USA utan några restriktioner. Välinge Aluminium har överklagat beslutet till Court of Appeal for the Federal Circuit som beslutat ta upp målet. Med tanke på att den förra domstolsbehandlingen tog ett drygt år är det troligt att appellationsdomstolens beslut kommer inom cirka ett år. - Vi har tillverkning i USA av fogen och detta innebär inte några problem för försäljningen, säger Anette Kumlien, ekonomi- och finansdirektör på Pergo. Vi fortsätter att driva verksamheten och väntar på domstolens beslut. Det är Unilin-koncernen som äger rätten till klickfogen medan Pergo och fem andra företag tillverkar den på licens. Välinge hävdar att de produktbeskrivningar de sex företagen visade upp för domstolen inte stämmer med de produkter som tillverkas och säljs på USA-marknaden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons