Annons

Långa väntetider drar ner betyg

Betyget blir högt för kommunikationer och sophämtning. Men betydligt lägre för handläggningstider och hantering av bygglov. Så ser fastighetsägarna i Trelleborg på kommunen.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2013

Medlemmar i organisationen Fastighetsägarna syd har betygsatt Skånska kommuner. Sammanlagt placerar sig Trelleborg på tredje plats. Kommunikationer och sophämtning får betygen 92 respektive 84 av 100. Men när det gäller kommunens handläggningstider och hantering av bygglov är inte fastighetsägarna lika nöjda. Där blir betygen bara 46 respektive 49.

–  Kommunen behöver göra en hel del för att handläggningen ska bli effektivare och smidigare. Fast det handlar också om information och samarbete mellan båda läger. Det kan även vara så att den som söker kan behöva skriva bättre ansökningar, säger Göran Höckert, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna syd.

Bygglovshantering ligger under samhällsbyggnadsnämndens paraply. Trelleborgs Allehanda har sökt nämndens ordförande Patrik Holmberg (C) för en kommentar. Dock utan att lyckas.

Martin Falkenby
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons