Annons

Långa köer för pass kan ställa till det för semesterresenärer

Just nu är det långa köer för de som vill boka tid för passärenden hos Polisen. I Trelleborg är kötiden ungefär sju veckor.
– Vi har aldrig haft mer än tre veckor här innan, säger Bosse Andersson, chef för stöd och service i lokalpolisområde Söderslätt.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2018
Genrebild, svenska pass.
Genrebild, svenska pass.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 23 april var första lediga tid i bokningssystemet för Trelleborg först 12 juni. På flera orter har man haft driftstörningar i det digitala bokningssystemet, och polisen har tidigare uppmanat de som har bråttom att söka på annan ort.

– Vi märker av att det är människor från Malmö och Helsingborg som söker sig hit. Det är fritt att ordna pass var som helst, men vi märker av det i kötiderna, säger Bosse Andersson.

Annons

I Trelleborg har man inga problem med att få in handläggare eller att jobba med full kapacitet, men man märker av pressen från andra håll.

– Jag vet inte exakt hur det ser ut i Malmö just nu, men det är ju loket så att säga. Fungerar det inte där så drabbas vi här, säger Bosse Andersson.

Hos polisen i Trelleborg är man låsta vid två luckor för pass åt gången, och även om mängden folk som söker sig till staden ökar kan man inte öka kapaciteten.

– Vi har inte utrymme för mer helt enkelt, säger Bosse Andersson.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons