Annons

Lång väntan i kylan för utelåst i shorts

Valentino Nielsen bor i ett av Trelleborgshems hus med elektroniska tagsystem. När hans nyckel slutade fungera fick han vänta i 45 minuter på hjälp.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2013
Pia Jönsson.
Pia Jönsson.Foto: ANNA WAHLGREN

– Där stod jag i shorts och t-shirt, berättar Valentino Nielsen som precis hade varit ute och slängt sina sopor.

Trelleborgshem arbetar sedan tre år tillbaka med att byta ut sina traditionella nycklar mot så kallade tagsystem. Tagsystemet består av digitala terminaler som sitter vid entrédörrarna och elektroniska låsbrickor av plast som fungerar som nycklar.

Annons

Enligt Pia Jönsson, vd för Trelleborgshem, ska dörren öppnas automatiskt om terminalen går sönder. Hon säger också att det är första gången de får klagomål på de nya systemen.

– Det är naturligtvis väldigt oturligt och tråkigt att det här har hänt.

Valentino Nielsen hade tur, han hade med sig sin mobil och kunde ringa bovärden. Han tvingades dock stå ute i kylan i 45 minuter innan denne kom.

– Jag kan inte svara på varför det tog så lång tid i just det här fallet, bovärden ska komma så snabbt han kan, säger Pia Jönsson.

Enligt henne är fördelen med systemet att låsbrickan går att avaktivera om den skulle försvinna eller bli stulen.

– Det är mycket säkrare. Om man skulle bli av med en nyckel finns det risk att någon annan kan ta sig in i huset.

Valentino Nielsen är upprörd över att det tog så lång tid. Han tycker att det borde finnas ett nummer till någon som ska kunna vara på plats snabbare.

– Det borde finnas någon slags snabbservice, man ska inte behöva stå ute så länge.

Louise Löfgren
Johanna Lundsgård
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons