Annons

Lång kö till nya tomter

Enligt en undersökning gjord av Villaägarnas Riksförbund är Trelleborgs kommun en av de sjutton sämsta i landet på att förmedla tomter till privatpersoner.
Trelleborg • Publicerad 23 juni 2008

Statistiken visar att mellan 1 100 och 1 200 personer står i en tomtkö med beräknad kötid på 3 – 4 år i Trelleborg, siffror som kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) är mycket kritisk till.

– Det visar inte hela sanningen. Vi vet att det finns en hel del luft i systemet. Folk ställer sig i kö, men siffrorna säger inget om hur aktivt sökandet efter bostad eller tomt är, säger han.

Annons

En årlig köavgift infördes vid årsskiftet för att komma till bukt med problemet med passiva sökande.

– Vissa ställer sig i kö i väntan på bostad i ett specifikt område. Även om de inte äraktiva sökande, så står de ändå med i statistiken, säger Ulf Bingsgård.

Han ser ingen anledning till att ändra kösystemet i nuläget.

– Vi införde köavgiften för att få mer realistiska siffror. Jag tror vi kan få ordning på systemet med den, men det gäller att vara vaksam, säger han.

För att motverka kön så planeras och byggs det mycket i kommunen. I Skegrie förmedlades nyligen 80 tomter.

Planer finns också på nya bostäder på Maglarps Strand, Serresjö, Västra Tommarp samt ett antal självbyggartomter vid Västervång och i den södra delen av Skegrie.

Kristin Knutsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons