Annons

Lång kö på chefens sista arbetsdag

– Klockan är 12. Detta är Martin 500. Temperaturen är plus 6 grader och vinden är 7 meter per sekund, sydvästlig. Vi tackar Christer Dahlsjö för den här tiden och önskar en god fortsättning.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2006
Sven Andersson, till höger, platschef för räddningstjänsten i Höllviken, var en av de många som uppvaktade räddningschef Christer Dahlsjö på hans sista arbetsdag. Bild: Tomas Nyberg
Sven Andersson, till höger, platschef för räddningstjänsten i Höllviken, var en av de många som uppvaktade räddningschef Christer Dahlsjö på hans sista arbetsdag. Bild: Tomas NybergFoto: 

Efter en minut ropades samma meddelande ut igen i brandstationens högtalare. Räddningschef Christer Dahlsjö gjorde sin sista dag på jobbet och allt fler samlades i kön av uppvaktande. Efter 13 år som räddningschef i Trelleborg gick han i pension.

– Det känns inget särskilt, kommenterade han. Men jag har inte haft tid att känna efter. Jag har ju visst det i god tid och haft tid att ställa in mig på det.

Annons

Christer Dahlsjö är trelleborgaren som gjorde en del av sin karriär inom räddningstjänsten i Malmö, där han avancerade till vice brandchef innan han kom tillbaka till Trelleborg som räddningschef 1993.

– När jag började fundera på det här yrket så gick jag upp till Christer i Malmö och pratade med honom, berättar Kent Naterman, ny räddningschef. Det var 25 år sedan. Sedan jobbade jag ihop med honom i Malmö.

Långbord var uppdukade i fordonshallen. Alla räddningsfordonen stod uppställda utomhus. De många uppvaktande serverades ärtsoppa och pannkaka. Ett tag var det lång kö ut på Nygatan med folk som väntade på att nå fram till Christer Dahlsjö. Gården bakom brandstationen var full med bilar. Kommunala förvaltningar och räddningstjänster från olika håll i Skåne var väl representerade.

Själv räknar Christer Dahlsjö inte med att få någon brist på sysselsättning.

– Jag har en hund som behöver dressyr, säger han. Dessutom har jag ett par gamla hus att se till.

På presentbordet trängdes blomsteruppsatser med whiskyflaskor, vin och diverse andra presenter medan fler och fler uppvaktande kom.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons