Annons

Lång kö för vaccin

Vaccinering är en bra och billig livförsäkring, menar Lars Tengryd, läkare på Kattens läkargrupp i Trelleborg som gav många trelleborgare en spruta mot influensa på tisdagen.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2003

Eva Larsson, sekreterare på mottagningen, betecknar det största besökssjoket vid 15-tiden som "rena invasionen". BILD:CLAES NYBERG - Intresset har varit stort. Under tre timmar på eftermiddagen vaccinerades cirka 220 personer. Kön ringlade lång utanför våra lokaler. Och det kom en hel del besökare redan en timme före man började ge sprutor, berättar han. Yngve Eriksson var en av dem som passade på att få en spruta på premiärdagen. Han har vaccinerat sig ända sedan han blev 65 år. - Det är ett utmärkt och effektivt sätt att gardera sig mot sjukdom, fastslog han innan Lars Tengryd gav honom ett nålstick. På andra vårdcentraler, privata och allmänna, runt om i Trelleborgs kommun har man också börjat förbereda sig inför anstormningen av framför allt äldre personer och dem med nersatt immunförsvar. På Valens läkargrupp ger man vaccin mot influensa först i början av nästa vecka. - Liksom tidigare år blir det säkert många som kommer hit för att ta en spruta, framför allt de som är över 65 år och de hjärtsjuka, säger Katarina Ahlström, läkarsekreterare på mottagningen. Ingegerd Eiman som är avdelningsföreståndare på Vårdcentralen i Anderslöv gör gällande att man hittills bara vaccinerat dem som blivit ordinerade av en läkare. - Sprutor mot influensa är det för allämnheten från och med måndag 13 oktober, säger hon. Lång kö för vaccin Vaccinering är en bra och billig livförsäkring, menar Lars Tengryd, läkare på Kattens läkargrupp i Trelleborg som gav många trelleborgare en spruta mot influensa på tisdagen. Eva Larsson, sekreterare på mottagningen, betecknar det största besökssjoket vid 15-tiden som "rena invasionen". - Intresset har varit stort. Under tre timmar på eftermiddagen vaccinerades cirka 220 personer. Kön ringlade lång utanför våra lokaler. Och det kom en hel del besökare redan en timme före man började ge sprutor, berättar han. Yngve Eriksson var en av dem som passade på att få en spruta på premiärdagen. Han har vaccinerat sig ända sedan han blev 65 år. - Det är ett utmärkt och effektivt sätt att gardera sig mot sjukdom, fastslog han innan Lars Tengryd gav honom ett nålstick. På andra vårdcentraler, privata och allmänna, runt om i Trelleborgs kommun har man också börjat förbereda sig inför anstormningen av framför allt äldre personer och dem med nersatt immunförsvar. På Valens läkargrupp ger man vaccin mot influensa först i början av nästa vecka. - Liksom tidigare år blir det säkert många som kommer hit för att ta en spruta, framför allt de som är över 65 år och de hjärtsjuka, säger Katarina Ahlström, läkarsekreterare på mottagningen. Ingegerd Eiman som är avdelningsföreståndare på Vårdcentralen i Anderslöv gör gällande att man hittills bara vaccinerat dem som blivit ordinerade av en läkare. - Sprutor mot influensa är det för allämnheten från och med måndag 13 oktober, säger hon.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons