Lämnade bilen halv minut – blev lappad

Den korta rundan till sjukhuset blev kostsam när Gunnar Skoog fick en parkeringsanmärkning på 500 kronor på rutan.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2011

Gunnar Skoog skulle skjutsa sin handikappade sambo till lasarettet och körde som vanligt fram bilen utanför tomten för att hon skulle få det lättare att ta sig från huset till bilen.

– Jag lämnade bilen en halv minut för att gå in och se om hon var klar. När jag kom tillbaka stod det en p-vakt och skrev en bot, säger han.

Orsaken var att Gunnar Skoog ställt bilen mot färdriktningen, ett förbud mot parkeringsförordningen. Han vet att det är fel, men tycker att vakterna borde kunna vara överseende och pratat med honom istället.

– Det är hänsynslöst. Jag tror att människor idag bara tänker på att dra in pengar, säger han.

På tekniska förvaltningen ger Greger Persson, trafiktekniker, parkeringsvakten rätt.

– Jag vill inte uttala mig om specifika fall, men rent allmänt är det så att om det finns en människa vid bilen när våra parkeringsvakter kommer dit sker det alltid en dialog. Vi ger alltid en chans att flytta bilen, säger Greger Persson.

Om de däremot inte ser bilägaren skriver de ut en parkeringsanmärkning.

– Problemet med att ställa en bil mot färdriktningen är angörningen. För att parkera så måste man köra mot färdriktningen både på väg dit och på väg därifrån, säger Greger Persson.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.