Annons

Läkaresekreterare tog examen

På tisdagen kunde de pusta ut. Efter två terminers intensiva studier till läkarsekreterare var det avslutning för de 29 elever som gått på Komvux sedan i höstas.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2002

Alla på kursen som sökt ett jobb har fått ett sommarvikariat, precis som den kull som gick ut från samma utbildning förra våren. - Det har varit väldigt lärorikt att gå den här kursen. Vi har läst massor och bland annat fått lärt oss en del medicinska termer på latin, säger Eva Jönsson, som fått sommarjobb på förslossningsavdelningen på MAS i Malmö. Avslutningen för kursen hölls traditionsenligt hemma hos läraren Ylva Ekstrand i Fru Alstad för åttonde gången. Sedan 1994 har man haft en vårkull av elever som studerat till läkarsekreterare på Komvux. Traditionsenligt samlades eleverna i Fru Alstads kyrka tillsammans med lärarna Ylva Ekstrand och Lise-Lotte Lindeberg. De sjöng psalmen "Den blomstertid nu kommer" och efteråt festade man på rabarberpaj, glass och hallonsaft på Ekstrands veranda. - Det var inga problem att få jobb. Jag har fått arbete på Hjärtintensiven på Ystads lasarett, säger Kerstin Andersson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons