Läkare friades efter anmälan

Två läkare i Trelleborg missade att den utvecklingstörda kvinnan fått en lårbensfraktur. Ändå frias läkarna av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2002

Det var i slutet av maj i fjol som kvinnan kom till akuten på Trelleborgs lasarett efter att ha fallit. Kvinnan undersöktes av en läkare som inte fann något fel på henne. Kort därefter uppsökte kvinnan en vårdcentral i Trelleborg efter att hon drabbats av en luftvägsinfektion och dessutom haft feber och ätit dåligt. Däremot följde man inte upp fallet några dagar tidigare. Den ansvarige läkare upptäckte därför inte kvinnans fraktur. Problemen fortsatte och kvinnan tvingades uppsöka vårdcentralen ytterligare två gånger inom tiodagarsperiod. Till sist undersöktes kvinnan av en sjukgymnast och hon fick en remiss till ortopedavdelningen på lasarettet. Där upptäckte man att kvinnan fått en lårbensfraktur. Ärendet anmäldes till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som konstaterar att läkarna gjort vad de kunnat även om de inte lyckades lokalisera kvinnans fraktur.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.