Annons

Lågtryck på föreningsmässa

Regn och stormvindar fick trelleborgarna att stanna hemma på lördagen när Trelleborgs första föreningsmässa drog igång. Men trots lågt intresse var stämningen i parken hög.
Trelleborg • Publicerad 3 oktober 2009
Foto: 
Cecilia Andersson (i vitt närmast kameran), Gunilla Andersson (mitten) och Anette Svensson (längt till vänster) svänger de lurviga i en uppvisning som förhoppningsvis ska locka fler till att pröva dansa Line Dance.
Cecilia Andersson (i vitt närmast kameran), Gunilla Andersson (mitten) och Anette Svensson (längt till vänster) svänger de lurviga i en uppvisning som förhoppningsvis ska locka fler till att pröva dansa Line Dance.Foto: 
Foto: 
Modellflyg av olika storlekar visades upp i Trelleborgs modellflygklubbs monter. En sport som alla kan prova på, enligt ordförande Lars Roos.
Modellflyg av olika storlekar visades upp i Trelleborgs modellflygklubbs monter. En sport som alla kan prova på, enligt ordförande Lars Roos.Foto: 

TRELLEBORG. – Det är kul att vara här och visa upp sig, men det hade varit roligt med lite fler besökare än så här, säger Roger Lundahl, ordförande i Trelleborgs modellflygklubb, och tittar ut över de knappt halvfulla lokalerna.

Men med en isande kall vind på tolv sekundmeter och ett envist hällregn utomhus var det kanske inte konstigt att trelleborgarna valde att stanna hemma när föreningsmässan öppnade dörrarna i parken på lördagsförmiddagen.

Annons

– Visst är det tråkigt att fler inte dök upp, säger Lovisa Lindblad, ungdomsutvecklare i Trelleborgs kommun, som trots den låga uppslutningen är nöjd med mässan:

– Men detta var ju även en chans för föreningarna i staden att nätverka och lära känna varandra. Dessutom fick vi på kommunen chansen att träffa föreningarna vilket är oerhört viktigt för oss.

Mässans stora höjdpunkt var Trelleborgs Country Line Dancers som lagom till lunch bjöd på dansuppvisning.

– Vi vill få folk att komma igång och börja dansa. Det är både socialt och bra för kroppen, säger Liselotte Carlsson, en av grundarna till föreningen.

Men varför just Line Dance?

– För det är så kul. Jag har dansat i 15 år och är fortfarande lika entusiastisk. Det finns inget roligare, säger hon.

Andreas Mattsson
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons