Annons

Lågt intresse för mordgåtor

Inte en enda anmälde sig till premiären av deckarvandringen – som blev en succé förra året. Nu hoppas turistbyrån att intresset växer.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2013
Förra året blev deckarvandringen en succe.
Förra året blev deckarvandringen en succe.Foto: 

– Det var likadant förra sommaren. I början var intresset lågt. Men sen tog det sig och blev väldigt populärt. Många anmälde sig samma dag och deltagare strömmade till, säger Veronika Larsson på turistbyrån.

I torsdags skulle första gruppen få lösa ett nytt mordmysterium inne i Trelleborg. Men besökarna svek. Minst tio måste vara anmälda för att det ska vara lönt att hålla turen.

Annons

– Ingen anmälde sig. Jag är lite förvånad eftersom detta ju blev en succé förra året.

Men Veronika Larsson hoppas att trenden vänder. Det finns tre chanser till att få lösa mysteriet kring vem som dödade Fylle Fabbe. Tillsammans med detektiven Egon Gottfridsson kommer sanningen sakta fram samtidigt som deltagarna får en stadsvandring.

– Utöver detta har vi planerat två arrangemang i Smyge också. Ulrika Olsson som håller i detta menar att intresset oftast är lägre i juli och sedan går upp i augusti. Vi får se om hon har rätt, säger Veronika Larsson.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons