Annons

Lägre rullstolshyra i sommar

Funktionshindrade ska få det lättare i sommar. Det har socialnämnden bestämt och sänkt hyran för en del hjälpmedel. Både trelleborgare och sommargäster kan komma i åtnjutande av sänkningen.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2002

För tre år sedan bestämde socialnämnden att lägga en hyra på lånen av en extra rullstol eller annat hjälpmedel som kan vara svårt att flytta med till sommarstugan. Det kan gälla rullstol eller rollator, mobil duschstol, ramper, läsbord eller elryggstöd. Även en vårdsäng med lyft kan man hyra. Hyran för en rullstol eller rollator sänks från 300 kronor per vecka till 200 kronor. Samma sänkning görs för övriga hjälpmedel. En vårdsäng med lyft kostar 300 kronor per vecka. Trelleborgs kommun har nyligen handlat upp fler tekniska hjälpmedel och därför sänker socialnämnden hyran, till glädje för många under sommaren.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons