Annons

Lågprisbutiker öppnar i höst

TRELLEBRg Matbutiken Willys, elektronikvaruhuset Onoff och Överskottsbolaget ska ligga sida vid sida i korsningen Hedvägen/Tommarpsvägen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 27 december 2005

Nu står det klart att det blir dessa tre företag som ska placera sig på tomten där Coop tidigare hade tänkt etablera sig.

Går allt enligt tidtabellen sker invigningen i början av hösten 2006. Fortfarande är det ett stort frågetecken var och när Coop öppnar det varuhus som Kooperativa Förbundet länge har aviserat, långt innan Komsum i Valen lades ned.

Annons

Marken där de tre varuhusen ska ligga, i hörnet Hedvägen/Tommarpsvägen ägs numera av det danska företaget Ejendomsinvest, som är stationerat i Köpenhamn.

– Totalt är området där Willys, Överskottsbolaget och Onoff ska ligga, cirka 10 000 kvadratmeter stort, berättar Jörgen Strandborg, som representerar byggherren NCC.

Willys får allra störst utrymmet med en sammanlagd yta på 3 200 kvadratmeter, medan de andra företagen ska disponera mellan 1 000 och 1 900 kvadratmeter vardera. Lågprisjätten har i dag cirka 200 butiker runt om i landet. – In- och utfart blir från Maskingatan, alltså från väster, och inte från Hedvägen, fortsätter Jörgen Strandborg.

Parkeringsplatsen ska enligt beräkningarna rymma ungefär 275 fordon.

– Första spadtaget planerar vi att ta någon gång i februari eller mars. Vi hoppas kunna komma igång så fort som möjligt, säger Jörgen Strandborg.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons