Annons

Lagkänsla går före seger

Handboll är i ropet. Men det är inte bara i Kroatien som man kastar bollar i mål just nu. På lördagen var Fågelbäcksskolan full med spelande åttaåringar och hejande föräldrar.
Trelleborg • Publicerad 24 januari 2009
Handbollstjejer Ellie Sandberg Larsson, Tilde Kiiskinen, Ebba Karlström, Linnea Carlström, Rasmine Thejll, Mira Landhager, Jonna Lindholm, Julia Lindholm och Maja Odier i IFK. s tjejlag födda -00 gillar att spela handboll. Vid sidan av planen följde släkt och vänner spänt matchen. Bilder: Tomas Nyberg
Handbollstjejer Ellie Sandberg Larsson, Tilde Kiiskinen, Ebba Karlström, Linnea Carlström, Rasmine Thejll, Mira Landhager, Jonna Lindholm, Julia Lindholm och Maja Odier i IFK. s tjejlag födda -00 gillar att spela handboll. Vid sidan av planen följde släkt och vänner spänt matchen. Bilder: Tomas NybergFoto: 

Att handboll är en familjesport råder det ingen tvekan om efter den turnering med Skånelag som IFK Trelleborg arrangerade. Överallt fanns hejande föräldrar, vattenflaskbärande farmödrar och omkringspringande småsyskon. Och mitt i det organiserade kaoset en stab funktionärer med full koll på läget.

- Nu är det fyra lag på ena planen och inget på den andra, sa IFK-ledaren Kalle Karlström och pep iväg för att rätta till.

Annons

- Konstigt. Trots att man sätter upp stor lapp på anslagstavlan över var alla lag ska spela så blir det ändå så här, sa han och skrattade.

Men vad gjorde väl det? Och vad gjorde det ifall hans eller något annat lag skulle råka förlora en match. Allt är ju bara på skoj eller hur?

- Absolut, det handlar om att ha kul och lära sig spela som ett lag. Det är viktigare än resultatet, sa Kalle Karlström.

Därför var det heller ingen som grämdes över att IFK:s tjejer snöpligt tappade en tremålsledning mot Lugi som kunde kvittera till 5-5 med bara några sekunder kvar.

Bredvid planen satt Majlis Boo-Larsson, farmor till Ellie Sandberg Larsson som spelar i IFK. Majlis hade absolut inget emot att tillbringa lördagseftermiddagen i Fågelbäcksskolan.

- Det är roligt, jag tycker om handboll och så får jag tillbringa tid med Ellie. Jag är lite coach och håller ordning på vattenflaskan som hon ställer lite varstans. Men det är väl det som farmödrar är till för, sa Majlis Boo-Larsson och skrattade.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons