Annons

Låg efterfrågan oroar inte

Det särskilda boendet på Borgvallen beräknas bli färdigt till sommaren. Men i nuläget är det osäkert om kommunen kommer lyckas fylla platserna.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2009
Foto: 
Lars Hellstrand (i mitten) är nöjd takten på bygget av det särskilda boendet på Borgvallen. Här tillsammans med arbetsledaren Jan Persson (till vänster) och snickaren André Friberg.
Lars Hellstrand (i mitten) är nöjd takten på bygget av det särskilda boendet på Borgvallen. Här tillsammans med arbetsledaren Jan Persson (till vänster) och snickaren André Friberg.Foto: 
Det särskilda boendet på Västergatan ska husera de boende på Delfinen, Tornspiran, Fornborgen och det redan nerlagda boendet Allmogen.
Det särskilda boendet på Västergatan ska husera de boende på Delfinen, Tornspiran, Fornborgen och det redan nerlagda boendet Allmogen.Foto: 
Efterfrågan på platserna på särskilda boenden i Trelleborg har minskat sedan i somras. "Vi är inte oroliga", säger Cathrine Eriksson, socialchef i kommunen.
Efterfrågan på platserna på särskilda boenden i Trelleborg har minskat sedan i somras. "Vi är inte oroliga", säger Cathrine Eriksson, socialchef i kommunen.Foto: 

TRELLEBORG. ”Efterfrågan är mindre än förväntat, men det kan ändra sig fort”, säger biträdande socialchef Cathrine Eriksson.

Det var i våras efter att kommunen ställdes inför en akut platsbrist på särskilda boende som det beslutades att Trelleborgspolisens gamla lokaler skulle byggas om, för att möta den ökade efterfrågan. Men enligt Cathrine Eriksson, biträdande socialchef i kommunen, är det nu cirka sex månader in i byggplanen osäkert om samtliga platser kommer att fyllas.

Annons

– Det är alltid svårt att beräkna efterfrågan i sådana här fall, men hade vi flyttat in idag så hade vi inte kunnat fylla platserna. Men sådant kan ändra sig fort, säger hon.

– Vi har ju redan budgeterat in platserna innan den minskade efterfrågan. Vi är inte oroliga.

Enligt byggplanerna ska boendet stå klart i juni 2010. Trelleborgshems fastighetschef Lars Hellstrand känner sig förvissad om att bygget kommer att stå färdigt på utsatt tid.

– Jag är helt övertygad om att vi hinner bli klara i tid. Redan om två veckor kommer mattläggaren så det är fart på det här bygget, säger han och fortsätter:

– Eftersom vi bygger i befintliga lokaler så blir rummen något större än normen. Och även om det är mycket arbete så blir det betydligt billigare än nyproduktion.

Ovanför boendet på Västergatan ligger häktet sedan ungefär fyra år tillbaka, på bottenplan har Trelleborgshem sina lokaler.

Ser ni några problem med att boendet ska dela lokaler med kriminalvården?

– Nej, inte alls. Tvärtom är det nog de som är oroliga. Att de inte får finnas kvar alltså, säger Lars Hellstrand.

Lucas Dietrichson
kristoffer törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons