Annons

Lade benen på ryggen när vargen åter visade sig

Återigen har vargen siktats i närheten av Skegrie. Den här gången av Christian Andersson som blev både livrädd och fotosugen.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2012
Foto: 

- Jag var ute och gick med hunden när jag fick syn på vargen. Den var max 20 meter bort, säger Christian Andersson.

Mötet i skogen vid Söderängen nära Skegrie varade inte länge eftersom Christian vände sig om och sprang raka vägen hem. Han blev orolig över hur hunden skulle reagera. Men det var inte bara sin fyrfotade väns otillräknelighet som fick honom att lägga benen på ryggen.

Annons

- Jag måste säga att det hela var väldigt läskigt med tanke på min hund. Men sen ville jag hem och hämta kameran för att ta en bild. Så det var nog både omtanke om hunden och kameran som lockade när jag sprang, säger Christian Andersson.

När han kom tillbaka med kameran runt halsen var vargen inte kvar. Men han mötte en bilist som kom körandes med rutan nedvevad, även han med kameran i högsta hugg.

- Vi pratade om vad vi sett och det stämde överens, så nu kan jag vara säker på att det var vargen jag såg, säger Christian Andersson.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons